неділю, 24 липня 2011 р.

І знову про олімпіади і МАН

Одним із прогресивних нововведень в Умовах прийому до ВНЗ у 2011 році є нарахування додаткових балів переможцям олімпіад національного рівня, учасникам міжнародного рівня, призерам всеукраїнського конкурсу Малої академії наук замість надання їм преференції під час формування рейтингового спиcку абітурієнтів. Такий спосіб винагородження за особливі успіхи у навчанні є більш раціональною та законною нормою.
Величина додаткового бала встановлюється:
  • особам,  нагородженим дипломами  I ступеня – 50 балів;
  • особам,  нагородженим дипломами  IІ ступеня – 40 балів;
  • особам, нагородженим дипломами  IІІ ступеня – 30 балів.
В попередні роки у списках рекомендованих до зарахування, на жаль, можна було побачити і тих, хто став «переможцем», але мав неконкурентні бали в атестаті та сертифікаті ЗНО. Право на додаткові бали має не кожен переможець учнівського конкурсу. Вони нараховуються лише призерам ІV (національного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із базових предметів, яких у 2011 році налічується 337, та призерам ІІІ етапу Всеукраїнських конкурсів - захистів науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України. 

Наприклад, Іванченко Ольга Вікторівна, випускниця Кам’янського еколого-економічного ліцею отримала додаткові 30 балів за зайняте третє місце у ІІІ етапі Всеукраїнського захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук у науковому відділенні технічних наук в секції технологічні процеси та перспективні технології. Базова дисципліна – математика.

Немає коментарів:

Дописати коментар