пʼятницю, 3 травня 2013 р.

Ліцеїст «Камелії» Олександр Морозов переміг у конкурсі Малої академії наук України

25 квітня в Києві відбулося закриття відділень технічних і комп’ютерних наук Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України. Розпочались урочистості флеш-мобом «Подаруй світові винахід»: на просторому подвір’ї Київської політехніки 250 вундеркіндів запустили у весняне небо повітряні кульки з описом власних винаходів і розробок, представлених на конкурсі. У такий спосіб учні МАН хотіли поділитися зі світом своїми ідеями, знайти зацікавлених людей, які допоможуть утілити їх у життя.

За словами Президента Малої академії наук Станіслава ДОВГОГО, цим заходом МАН прагне привернути увагу до дитячого винахідництва. «Наші діти мають цікаві креативні ідеї, але практики їхнього впровадження Україна не має. За кордоном дитячі винаходи активно втілюють у життя, і, за статистикою, одна з десяти розробок працює на користь людства. Ми хочемо привернути увагу спонсорів, підприємців до проектів дітей і закликати їх до співпраці. Адже лише таким чином ми допоможемо дітям реалізуватися та примножимо наукові здобутки країни», – зазначив він.

«Ви – саме ті, хто буде продовжувати цивілізаційний прогрес на планеті Земля, зокрема і в Україні. Перед вами стоять дуже багато цікавих завдань у галузі техніки, інформатики, комп’ютерних технологій. Тому я бажаю вам отримати якнайглибші знання в цих галузях, стати фахівцями високого класу і розвивати науково-технічний прогрес. Успіхів вам в усьому, хай вам щастить!» – побажав конкурсантам Герой України, перший космонавт незалежної України, генерал-майор, кандидат технічних наук Леонід КАДЕНЮК.


Учень 10 класу Кам’янського еколого-економічного ліцею Олександр Морозов виборов третє місце у відділенні технічних наук (секція технологічних процесів та перспективних технологій, базова дисципліна математика). Щиро вітаємо Олександра, його наукових керівників Єрмоленка Володимира Олександровича та Зайцеву Людмилу Іванівну і бажаємо їм нових наукових здобутків.

Немає коментарів:

Дописати коментар