неділю, 10 квітня 2011 р.

За ініціативу - гроші


В обласній філармонії молодим черкащанам роздавали гроші. Не за гарні очі, а за творчі та корисні проекти в галузі підприємництва, науки, культури та в соціальній сфері. В області підбили підсумки форуму молодіжних ініціатив і проектів Черкащини. Всього участь у ньому взяли 73 молодіжні проекти. У фінал же потрапили 20. А от грошову та моральну підтримку обласної влади відчули 12 конкурсантів. Хто найбільше шокував власною ініціативою обласних посадовців – дивіться в сюжеті далі.
Із шаленим захопленням ця дівчина говорить не про сукні та косметику, а про біологічно-активні добрива. Саме про це її проект, який дівчина представила на розсуд експертної ради на обласному форумі молодіжних ініціатив.
Ольга Іванченко, автор проекту: «Існує зараз чимало підприємств, які виробляють багато побічної продукції. Тож ми пропонуємо проект утилізації продукції та вироблення з неї корисних добрив».
Не натішиться ученицею і керівник проекту.
Володимир Єрмоленко, Кам’янський еколого-економічний ліцей «Камелія»: «Ми знезаражуємо різні відходи, ще вирішуємо енергетичне завдання, адже виділяється біогаз. Третій момент – ми вирішуємо й біологічне завдання, бо виробляємо біологічно-активні добрива, які застосовують у рослинництві».

Користь проекту зрозумів і губернатор Черкащини. Ольга та Володимир отримали перше місце на форумі в номінації «Наука». А ще – 30 тисяч гривень на створення такої бажаної установки з переробки добрив. Таку ж суму та перше місце в номінації «Підприємництво» отримав і автор іншого корисного проекту. Він забажав створити на Черкащині центр соціального видавництва.

Немає коментарів:

Дописати коментар