пʼятницю, 20 травня 2011 р.

21 травня - Міжнародний День науки

Відділ освіти Кам'янської райдержадміністрації
Шановні колеги!
Дорогі науковці і всі ті, хто піклується  про розвиток науки!
21 травня ми відзначаємо Міжнародний День науки. Це свято, коли вшановуються досягнення вчених, якими ми по праву пишаємося і на які покладаємо великі сподівання. Рівень соціально-економічного розвитку України, її авторитет на міжнародній арені багато в чому визначаються науковим потенціалом.
Відомо, що високий професіоналізм українських науковців високо цінується у всьому світі. Сьогодні наука, незважаючи на труднощі, завдяки наполегливій співпраці влади та вчених має сучасні наукові заклади освіти та відомі технологічні розробки.
Провідним науковим закладом в районі є Кам’янський еколого-економічний ліцей, на базі якого створено Науково-практичне товариство "Камелія", в якому працюють талановиті педагоги-науковці.          
      В 2010-2011 навчальному році ліцей має вагомі перемоги: Чупак Олександр Вікторович, учень 10 класу Кам’янського еколого-економічного ліцею: Перше місце Інтернет-олімпіади з економіки в Черкаській області (Черкаси, вчитель Гетьман Людмила Іванівна); Друге місце Всеукраїнської Інтернет-олімпіади з економіки (Одеса, вчитель Гетьман Людмила Іванівна); Друге місце в ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з економіки (Черкаси, вчитель Гетьман Людмила Іванівна); Сертифікат Всеукраїнського конкурсу « Intel ЕКО Україна 2011» в категорії комп’ютерні науки, національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів International Science and Engineering Fair (Київ, науковий керівник Чумаченко Олег Анатолійович); Друге місце в ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, відділення комп’ютерних наук, секція Internet – технології та WEB дизайн (Черкаси, наукові керівники: Чумаченко Олег Анатолійович, Чумаченко Вікторія Станіславівна); Друге місце в ІV етапі Всеукраїнської олімпіади з економіки (Хмельницький, вчитель Гетьман Людмила Іванівна).
Іванченко Ольга Вікторівна, учениця 11 класу Кам’янського еколого-економічного ліцею зайняла третє місце у ІІІ етапі Всеукраїнського захисту науково – дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук у  науковому відділенні технічних наук в секції технологічні процеси та перспективні технології. Базова дисципліна – математика. (наукові керівники: Єрмоленко Володимир Олександрович, Чумаченко Вікторія Станіславівна)/
Учениця 10 класу Кам'янського еколого-економічного ліцею Кам'янської районної ради Черкаської області Ходоровська Віолетта Валеріївна здобула бронзову медаль Міжнародного конкурсу комп'ютерних проектів INFOMATRIX-2011 в категорії «програмування». Тема роботи: «Використання технологій HTML, CSS, JavaScript для створення електронного навчального посібника «Інтерактивні тести з інформатики для 9 класу» (наукові керівники Чумаченко Олег Анатолійович та Чумаченко Вікторія Станіславівна).

Бондаренко Юлія Геннадіївна, учениця 10 класу Кам’янського еколого-економічного ліцею має перемогу у регіональному Всеукраїнському молодіжному  конкурсі «Новітній інтелект України». Тема роботи: «Як припинити втечу інтелекту та робочих рук з України?» (наукові керівники Чумаченко Олег Анатолійович та Безверха Тетяна Миколаївна). Учасниця Національного відбіркового етапу, що відбувся в Києві.
Науково-практичне товариство Кам'янського еколого-економічний ліцею "Камелія" було нагороджене Дипломом за І місце обласного Форуму молодіжних ініціатив та проектів Черкащини в номінації "Наука" і отримало Сертифікат на суму 30000 грн. (директор ліцею О.А.Чумаченко, голова НПТ В.О.Єрмоленко, учні - Ольга Іванченко, Олександр Шульга, Сергій Ісаєв). НТП "Камелія" також нагорожено Дипломом за ІІ місце в номінації "Підприємництво" і отримало Сертифікат на суму 20000 грн. Керівник проекту В.О.Єрмоленко, учні - Олексій Дроботенко (школа №1), Вікторія Коваль (ліцей), Аліна Пастушок (ліцей).
Гордістю нашого району є Кам’янська громадська організація «Спілка краєзнавців» Національної спілки краєзнавців України,  яку очолює Шамрай Олександр Григорович – начальник відділу освіти Кам`янської районної  державної адміністрації, кандидат історичних наук, в.о. доцента кафедри державного управління та соціально-політичних наук Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького,  голова районної організації „Спілка краєзнавців”, лауреат обласної премії ім. М.Максимовича.    «Спілка краєзнавців» співпрацює з усіма навчальними закладами, громадськими організаціями, які є в Кам`янському районі і зацікавлені в розвитку краєзнавства, в збереженні безцінної історико-культурної спадщини малої батьківщини.
Кам’янська районна державна адміністрація та відділ освіти Кам’янської РДА пишаються науковими досягненнями та науковцями в районі, чиї здобутки отримали високе визнання та шану не лише на регіональному рівні, а й в Україні і навіть  на міжнародному рівні.
Враховуючи важливість питання підтримки та розвитку освіти і науки, впровадження наукових розробок, районна влада завжди вважала ці питання пріоритетними, а збереження та розвиток науково-технічного потенціалу району –  важливим завданням, тому ми докладатимемо неабияких зусиль, щоб повною мірою використати наявні  можливості для примноження науково-технічного потенціалу, для підтримки науки на районному рівні.   
         Дозвольте висловити вдячність молодим науковцям та їх науковим керівникам. Так тримати!  Не зупиняйтесь на досягнутому! Нових перемог та звершень Вам !!!

Немає коментарів:

Дописати коментар